Toon Vogels           
       
       
 Home

 

 

Zo'n 40 jaar geleden kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera en sinds die tijd is fotografie naast reizen mijn belangrijkste vrijetijdsbesteding. In de beginperiode fotografeerde ik voornamelijk in zwartwit en bracht ik veel tijd door in mijn doka op zolder. Sinds een jaar of tien fotografeer ik meestal met een digitale camera maar ik schiet ook nog graag zo af en toe een filmpje vol met één van mijn middenformaatcamera's.

Er zijn tijden dat ik voorkeur heb voor zwartwit fotografie maar dat kan zo maar weer omslaan naar kleur. Bij zwartwit hou ik van hoge contrasten en bij kleur gaat mijn voorkeur naar extreme verzadiging. Meestal werk ik met natuurlijk, of beter gezegd aanwezig licht en alleen indien noodzakelijk gebruik ik een reportageflitser. De compositie van mijn foto's bepaal ik op de locatie en mijn favoriete onderwerpen vind ik op straat (streetlife) of in de natuur (wildlife).

Inspirerend zijn voor mij de foto's van Ed van der Elsken, Martin Parr en Helmut Newton. Met mijn foto's wil ik de kijker laten beleven wat ik zie, niet door een technische registratie maar door de nadruk te leggen op de inhoud en de boodschap. Om de belevenis van mijn foto's te vergroten schuw ik geen enkele nabewerking. Afhankelijk van het onderwerp of de boodschap kan de bewerking variëren van subtiel tot zeer extreem.


Mijn motto: liever een rauwe foto die aanspreekt dan technische perfectie waar je aan voorbij loopt.

Veel kijkplezier hier op de site van de Fotogroep Digifoto Geldrop!

 

 

Meer foto's vindt u op mijn website: www.toonvogels.nl

 

 
 
    Foto's van Toon  
       
                                                         

 

  Copyright © 2012..17.