Hans van Moorsel             
       
       
 Home

 

 

Dit is info van Hans van Moorsel. Ik ben sinds oktober 2010 lid van Fotogroep Digifoto. Ik fotografeer al zo'n 40 jaar. In het begin voornamelijk in zwart-wit. Ik heb uren in de doka doorgebracht om mijn foto's zelf te ontwikkelen  en af te drukken. Toen de zwart-witfotografie zo'n beetje aan het uitsterven was, ben ik overgeschakeld op kleurendia's. Dat was secuur werken want de films waren duur en men kon er niets meer aan veranderen. En zo fotografeer ik nog steeds. Ik ben absoluut geen voorstander van extreem nabewerken of manipuleren van foto's. Ik ben de fotograaf achter de camera en maak mijn foto's zodanig, dat ik er naderhand zo weinig mogelijk aan hoef te doen. Wel vul ik waar nodig soms wat licht in, haal ik schaduw op en snijd ik sommige foto's wat bij.

Ik fotografeer als sinds jaar en dag met Pentax camera's en sinds 2008 digitaal met de K10D. Ik heb er nooit spijt van gehad, het bevalt me prima. Ook onder extreme omstandigheden, omdat de camera en lenzen spatwaterdicht zijn. Dit is wel zo fijn , omdat mijn voorkeur uitgaat naar natuurfotografie, en niet alleen als het zonnetje schijnt. Ik fotografeer graag landschappen, maar ook maak ik graag close-up- en macrofoto's van wilde planten en insecten. Hoewel ik ook nog wel eens planten wil fotograferen met een groothoeklens.

Tijdens mijn andere grote hobby, reizen, ontgaat de cultuur mij niet en fotografeer ik ook wildlife als ik het voor de lens krijg. Maar dit zijn meestal toevalstreffers, hoewel die ook heel mooi kunnen zijn.

  
 
    Foto's van Hans  
       
                                                         

 

  Copyright 2012..17.