Gerben van der Velden  
       
       
 Home

 

 

In 1987 heb ik mijn eerste fototoestel gekocht: een Minolta X300. Een heerlijk toestel. Met name vanwege het feit dat je bijna alles handmatig moest instellen (behoudens de sluitertijd) heb ik hier veel van geleerd.

Maar de vrouw wil ook foto's kunnen maken, en handmatig scherpstellen, belichting instellen was niet haar ding. Dus alles ingeruild en een Minolta 800si met een 24-105 gekocht. Een goed toestel, maar het toestel analyseert het beeld en ik ook. Wat op het volgende neerkomt: we begrepen elkaar niet altijd. Het bleek al snel dat de 24-105 een mooie lens was, maar niet kon tippen aan de 35-70 van de Minolta X300. De foto's gingen er niet altijd op vooruit. Ik had wel meer mogelijkheden en deze gaven wel een mooi resultaat, maar toch...

Het digitale tijdperk deed zijn intrede, en na veel vijven en zessen ging ik voor de Koninca Minolta 7D. Nu heb ik een Sony A900, Sony NEX5R, Sony A700 en nog steeds de Konica Minolta 7D. Voorkeur is ook deze volgorde.

Ik fotografeer van alles, heb geen echte voorkeur. Ik heb wel een hang naar techniek, HDR ook iets wat ik mooi vind, maar het blijkt lastig om het niet nep uit te laten zien.

Maar ik  wilde meer, een doel. Dat werd virtuele 360 fotografie. De nodige spullen aangeschaft en aan de slag. Er stond wel het een en ander over 360 fotografie op internet, maar je moet het vinden... Dat was 2009. Ondertussen het veel bekender en kun je alles vinden op internet. Na veel oefenen kan ik wel zeggen dat ik deze techniek helemaal onder de knie heb en met veel plezier de 360 foto's maak.

 
   
    Foto's van Gerben  
       
                                                         

 

  Copyright 2012..17.