Frans Nooijens         
         
         
 Home

 

 

Het is bij mij een bekend verhaal. Toen ik een jaar of 20 was, heb ik een kleine Agfa compact camera gekocht en daar de eerste foto’s mee gemaakt. Deze camera had een belichtingsmeter en daarbij moesten sluitertijd en diafragma zelf worden ingesteld.

Het fotograferen beviel me wel en al snel wou ik meer en dus over gestapt naar een spiegelreflex. Een Praktica vanwege de smalle beurs. Dit was het begin van een toch wel actieve periode als hobby fotograaf. Uitbreiding met diverse lenzen en flitsers. Zelf afdrukken in zwart – wit. Alleen dat zelf afdrukken was bij mij wel zeer omslachtig. De donkere kamer moest elke keer in de douche ruimte worden opgebouwd en daar had ik op zeker moment genoeg van en daarmee stopte ook het fotograferen. Vele jaren geen camera meer aan geraakt. De familie en vakantie foto’s werden meestal door mijn vrouw gemaakt.

Begin jaren 2000 bij een PC project van de werkgever heb ik als extra een HP compact camera gekocht. Hardstikke duur, alleen jpeg, file grootte ca. 500Kb en als je afdrukte gebeurde er even niets. Dit was het dus niet, maar de interesse was wel gewekt.

En zodoende in 2004 een digitale spiegelreflex aangeschaft, een Nikon D70. Het fotograferen kwam in een hogere versnelling en apparatuur en kennis werden in de loop van de jaren steeds verder uitgebouwd. Momenteel fotografeer ik met een Nikon D800.

Ik ben van 1949 en momenteel reeds 4,5 jaar met (pre-)pensioen en heb dus volop tijd om te fotograferen. Het meest ben ik in de natuur te vinden en fotografeer landschappen en maak veel macro’s van al het kleine. Maar ook andere onderwerpen ga ik niet uit weg. De interesse is veelzijdig. De laatste jaren ben ik zoekende om mijn fotografie niveau te verhogen en heb me daarom recentelijk aangesloten bij fotogroep Digifoto.    

 
 
    Foto's van Frans    
         
                                                           

 

  Copyright © 2012..17.