Ellen Jacobs          
       
       
 Home

 

 

Mijn naam is Ellen Jacobs en fotografeer eigenlijk al vanaf mijn 7 jaar.

Mijn vader was een verwoed zwart-wit fotograaf en wij zaten met zijn tweeën vaak boven op zolder in de donkere kamer. Ik mocht toentertijd niets anders doen dan met de tang de foto’s in de verschillende baden bewegen, maar ik vond het reuze leuk en interessant.

Op 12 jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste spiegelreflex, een Zenit-E, die verrassend mooie foto’s maakte. Ik ben door blijven fotograferen en ben na jaren bij de Wiele op fotoles gegaan. Toen mijn vader overleed en zijn donkere kamer bij ons op zolder een eigen plekje kreeg heb ik daar hele zondagen op doorgebracht en kwam dan aan het eind van de dag, met de geur van ontwikkelaar en fixeer in mijn kleren en haren, met een serie zwart-wit foto's naar beneden.

Van mijn analoge Minolta Dynax 800SI ben ik overgestapt op een digitale Sony A350. Het voordeel hiervan was, dat al mijn toebehoren (lenzen, flitsers, zelfontspanner) op deze Sony pasten. Sinds oktober 2014 ben ik in het bezit van een SonyA77.

Van fotocursus bij de Wiele ben ik overgestapt naar de fotogroep bij de Wiele en nu bij FGDigifoto. Ik werk voornamelijk in Lightroom en wat kleinere aanpassingen in Photoshop en eerlijk is eerlijk, het is gezelliger om in de woonkamer, achter mijn laptop met een kop koffie naast me te werken, dan in mijn eentje op zolder in de donkere kamer.

Wat fotografeer ik het liefst? Eigenlijk zo’n beetje alles, ik let op vormen en structuren en die zie je in de natuur maar ook op straat.                    

 
   
    Foto's van Ellen    testlink  
       
                                                         

 

  Copyright © 2012..17.